Šišanje - prvi srpski film o skinsima

Konačno se pojavio prvi srpski film o skinhedsima.

Film je režirao Stevan Filipović. U filmu glavne uloge imaju Viktor Savić i Nikola Rakočević, a pored njih tu su i Dragan Mićanović, Nataša Šolak, Nikola Kojo, Predrag Ejdus i mnogi drugi.

Film "Šišanje" donosi priču o beogradskom srednjoškolcu Novici (Nikola Rakočević), šampionu u znanju matematike. Novica je uvučen u svet skinheda, opčinjen njihovim harizmatičnim vođom Reljom (Viktor Savić). Pridruživanje bandi skinheda za Novicu pre svega znači uklapanje u školsko društvo, budući da ga većina drugara smatra knjiškim moljcem i štreberom. Uskoro će biti zatrovan rasističkim stavovima te grupe i nasiljem. Budući da je dobar u gotovo svakom poslu koga se prihvati, Novica ubrzo počinje da se penje na lestvici važnosti među skinhedima. Postaje jedan od najvatrenijih navijača Fudbalskog kluba "Radnik". Šolakova i Kojo igraju policijske inspektore koji pokušavaju da obuzdaju tu grupu neonacista.

Postoji opasnost da će simpatizeri ovog filma početi da kopiraju aktere iz ovog filma, kao što je to bio slučaj u filmu ''Rane'', gde su Pinki i Švaba bili idoli čitave nacije. Film je, po meni, dosta dobro uradjen, sa dosta vizuelnih efekata i stvari koje do sada nisam video u srpskoj kinematografiji. 

sisanje 

 

 

Čestitamo!

Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.rs i možete početi sa blogovanjem.

«Prethodni   1 2