Knjiga spasa-Book of Eli

2042, 30 godina nakon apolalipticnog dogadjaja na zemlji, Eli putuje na zapadnu obalu SAD, na misiju da poslednju kopiju Biblije odnese na sigurno. U medjuvremenu, zastaje u trosnom gradicu koji nadgleda covek po imenu Karnegi. Takodje upoznaje njegovu slepu zenu Klaudiju i cerku Solaru, koja odlucuje da mu pomogne da isporuci knjigu. Eli kasnije shvata da Karnegi vec godinama salje placenike da pronadju knjigu kako bi on zavladao ljudima.

 Fil su rezirala braca Hjuz, a glavnu ulogu tumaci Denzel Washington (the one and only)... Film je na sajtu "Rotten Tomatoes" ocenjen ocenom 5.4 od 10, sto i nije bas zadooljavajuce... Po meni, dobar je film, izvolite pa procenite sami....

k 

 

Shutter island (Zatvoreno ostrvo)

Zatvoreno ostrvo (Shutter island) je psiholoski triler Martina Skorsezea iz 2010.godine, sa Leonardom Di Capriom u glavnoj ulozi. Snimljen je po istoimenom romanu Dennisa Lehanea.

Dvojica američkih šerifa, Tedi Danijels (Leonardo Dikaprio) i Čak Ojl (Mark Rafalo), odlaze 1954. u bolnicu Ešklif na jednom izolovanom ostrvu blizu Masacusetsa sa zadatkom da istraže slučaj Rejčel Solando (Emili Mortimer), pacijentkinje koja je nestala iz zatvorene sobe. Psihijatar, dr Džon Koli (Ben Kingsli), šef odseka, objašnjava da je nestala pacijentkinja hospitalizovana nakon nervnog sloma koji je doživela kada joj se utopilo troje dece. Istražitelji nailaze na mnoge poteškoće, a Danijelsu jedne noći njegova bivša žena, koja je poginula u požaru, u snu saopštava da je Rejčel još živa. Kasnije istražitelji dolaze do otkrića da se u Ešklifu vrše interesantni eksperimenti, što sve zajedno pogubno deluje na Danijelsovu psihu.

Film traje 138 minuta, i za 138 licno nisam trepnuo. Film svakako vredi pogledati....:P